I'm a loser...

Så sant. Men jag är inte ensam…

 

Har du tänkt på hur mycket billigare din biljett på lokaltrafiken skulle vara om alla betalade och gjorde rätt för sig?

Har du funderat över hur mycket lägre din hemförsäkringspremie skulle vara om bostadsinbrotten avskaffades? Eller åtminstone blev betydligt färre?

Eller har du slagits av tanken på hur mycket lägre din bilförsäkringspremie skulle bli om bilinbrott/-stölder försvann?

Undrar vad fläskkotletten skulle kosta om den slapp att bära kostnaden för den stulna oxfilén, godiset, sminket eller vad som nu är populärast att stjäla?

För att inte tala om hur mycket billigare husbygget/-reparationen skulle bli om den stulna borrmaskinen eller vitvaran slapp köpas 2 gånger?

 

Där står vi som förlorare, för i slutändan är det alltid ”slutkonsumenten” som tvingas betala! Det är inte lokaltrafikföretaget, försäkringsbolaget, matbutiken, byggföretaget eller så, som står för dessa kostnader   -   inte mer än för stunden   -   till sist hamnar det alltid på våra fakturor/kvitton… Det är ALLTID vi privatpersoner, som får stå för kalaset!

 

http://www.youtube.com/watch?v=v9H7yo0Cu7c    = The Beatles framförande sin ”I’m a loser” från ”Beatles for sale”-albumet (1964). Och för att fortsätta detta glättiga, så tar jag fram lite nyare musik…   20 sept 1968 spelade det basgitarrlösa bandet The Doors i Stockholm ”You’re lost little girl”. http://www.youtube.com/watch?v=v9H7yo0Cu7c  . Sångaren Jim Morrison småsluddrar fram ”Stop that!” åt publiken för deras entusiasm, samtidigt som orgeln drar igång…  Snart 44-årsjubileum för den konserten…   och ändå känns det som att ”sista-förbrukningsdag” inte har passerat än…  eller det är bara i min värld…

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0