Hööögt öööver havet...

Idag är det Fredag! Dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Idag blir det en kortis   -   vackert väder och strandtider lockar till läsning, men inte till arbete vid datorn…  Jag har läst Thorsten Janssons bok ”Sevärt på norra Öland”   -   lite nyfiken på vad han har för förslag på ställen att titta på. Kul att jämföra lite, eftersom jag besökt ön ett antal gången under årens lopp. Jansson beskriver ett 20-tal utflyktsmål på ett trevligt sätt med fina bilder därtill. Flera känner jag igen, men det finns även nya platser. Trollskogen, Neptuni åkrar och Knisa mosse är platser på norra Öland att upptäcka eller återvända till.

 

Det är en trevlig bok för oss som varit där förut och så visar det sig att det finns ännu mer att se! Små korta inspirerande avsnitt, som säkert även kan locka nykomlingar.

 

Vad passar bättre till detta än låten/-arna ”Island in the sun”. Börjar med Harry Belafonte och en liveversion från gissningsvis runt år 2000.  http://www.youtube.com/watch?v=E41LNLlC5g0  . Låten framför Belafonte ursprungligen i filmen med samma namn (1957) och har väl blivit en av hans signaturer, tillsammans med ”The banana boat song (Day-O)”. Nyss fyllda 85 kan han blicka bakåt mot en lång och framgångsrik film- och musikkarriär.

 

Och så spär jag på med en annan låtvariant av Alcatrazz med Graham Bonnet (f d bl a Rainbow) och en svensk 20-åring, Yngwie Malmsteen, som f ö fick sitt internationella genombrott med denna låt   -   solot går inte av för hackor…  Dessa vindsnabba solon, som blivit hans kännemärke. Låten är från gruppens första album ”No parole from rock’n’roll”, som kom 1983.  http://www.youtube.com/watch?v=FfY-CoRl9p4

   

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0