Happy Birthday to you!

Idag blir en av moptoparna 70!!!  GRATTIS, Sir Paul McCartney!  70 år ung och fortfarande still going strong. En av dessa ”långhåriga” grabbar, som inte ”vuxet ur” popsvängen, men som lyckats klara sitt uppehälle ändå   -   imponerande eller rena turen…?!  Ja, det beror väl på vem som är betraktaren.

För mig är det imponerande, att ha kunnat hålla på så länge och fortfarande prestera, både i form av konserter och komponerande. Och det kommer faktiskt fortfarande en och annan godbit ut ur komponerandet! ”My Valentine” från 2012 är en av flera vackra McCartney-ballader http://www.youtube.com/watch?v=FUH05iJ3-Uo   , eller hur?

Och så vill jag gärna slå ett slag för den här McCartneyska ”lekstugan” med halva Led Zeppelin och halva Who, en gnutta Procol Harum, Shadows, Pink Floyd och Faces och så några kamrater till, i en inspelning från oktober 1978   -   http://www.youtube.com/watch?v=6fBgpujdeuQ   -   ”Rockestra theme”. Det är en instrumental låt, som visar en annan sida av Sir Paul. Visst svänger det?

Så där på födelsedagen, så kan han väl få en låt till?  Varför inte http://www.youtube.com/watch?v=HvSiIfrWjIA  , dvs ”Yesterday” i en liveinspelning på senare tid från en konsert i Bogotá, Colombia.

Go’ Fö’lsedag! 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0