It was twenty years ago today...

Fel! Fel! Fel! Det var femtio år sedan!

Idag har det gått 50 år sedan The Beatles lyckades få en första träff med en intresserad musikproducent! Brian Epstein, Beatles' manager, hade försökt flera gånger med flera olika skivbolag, men inget hade visat något djupare intresse   -   ”gitarrbaserade grupper var ute”, som någon sade…  Till slut hamnade man dock hos Parlophone där det fanns en då 36-åring, som jobbat en del med klassisk musik, men även med t ex The Goons (innehållande en viss Peter Sellers!). The Beatles tog sig till London och den 6 juni 1962 träffade de George Martin.

Han gillade inte allt han hörde Beatles prestera, men tyckte att det fanns något i Johns och Pauls sång och i deras inställning. Så denna dag i studio 3 i EMI’s stora hus på Abbey Road, St. John’s Wood, i London spelade man in 4 låtar. Detta ledde i sin tur till att i september gjordes fler inspelningar, varav 2 av dem blev till Beatles första singelskiva: ”Love me do”/”PS I love you”, båda skrivna av John Lennon och Paul McCartney. Plattan släpptes i oktober 1962 i England.

Love Me Do

Skivan nådde “bara” plats 17 på Englandslistan, men bättre skulle det bli…

Här kommer först ”PS I love you” http://www.youtube.com/watch?v=81poEvVyGAo   och sedan ”Love me do”  http://www.youtube.com/watch?v=2vs7MqriEAY  .

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0