Tell me whyyyyyy…

Sverige är ute ur Fotbolls-EM…   Och Trelleborgs FF förlorade i Falkenberg…   Därefter misslyckades Sverige i kvalet till Handbolls-VM…   Och i allt detta deltog min dotter och jag i musiktävlingen ”It takes 2” i Trelleborg, men där är vi än så länge lyckligt ovetande om resultatet   -   kanske bäst så…  Det är en trevlig tävling med musik från mitten av 50-talet till dags dato. En del av lagen är numera ”gamla bekanta”, eftersom tävlingen nu är inne på sitt 8:e år och vi är ett av flera återvändande lag. I morgon, måndag, får vi veta rätta svar, resultat och placering…  Men då vet vi redan att Danmark och Portugal åkt ur Fotbolls-EM…   Och att det inte blev badväder den här söndagen heller…   Och så fortsätter gnällandet och ”motvallsandet”…

Men det kunde varit värre…  I mitten av 70-talet besökte musikproducenten George Martin tillsammans med sin fru ön Montserrat i östra delen av Karibiska havet. Han blev väldigt förtjust i platsen och byggde en inspelningsstudio, AIR Studios, som blev klar 1979. Under knappt 11 år användes studion av världsstjärnor som Paul McCartney, Stevie Wonder, Eric Clapton, Elton John, Rolling Stones, Dire Straits, Police etc etc! I september drabbades ön av stormen Hugo och stora delar av ön förstördes   -   AIR Studios fick stängas. Sex år senare drabbades ön av ett stort vulkanutbrott och än mer av ön blev ödelagt.

För att hjälpa till med återuppbyggnaden på ön har George Martin under årens lopp gjort flera olika aktiviteter och insamlingar, bl a gjordes en konsert den 15 september 1997 i Royal Albert Hall i London. Där medverkade, förutom Sir George, även Sir Paul och Sir Elton och en bunt ”icke-Sirs”, som Eric Clapton, Sting, Phil Collins och Carl Perkins. Det blev f ö det sista liveframträdandet av Perkins, som avled 4 månader senare.

Konserten blev lyckad, vilket inte minst syns och hörs här i ”Hey Jude” http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=PgJQ6LQ8x1E&feature=endscreen  .

Jag tar en liten sång till från konserten, nämligen “Brothers in arms”. Låten presenteras av Phil Collins innan Dire Straits-frontmannen Mark Knopfler tar över med ackompanjemang av Paul ”Wix” Wickens på dragspel. Vassegoa: http://www.youtube.com/watch?v=R9ehJ9fBe9Q   .

Pssst: Hur många av musikerna känner du igen?

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0