Footloose

Sitter här och studerar reklambladen från stadens olika sportfirmor och ser hur många olika sorters ”uteskor” det finns. Det är skor för walking, city, running, gymping etc etc och alla användningsområdena har engelsk benämning…  Och skorna är speciellt avsedda för sina respektive områden eftersom de har förstärkning här och stabilitetsförbättrare där…  En alldeles imponerande uppräkning av fördelar!

Och så kommer jag till fotbollsskor…  där variationen handlar om var snörena är placerade eller någon ”skruvförbättrande” yta på ovansidan till vänster eller höger. Men fotbollsskorna har inga ventilationskanaler eller stötdämpande sula. Grovt skattat är en fotbollsskos undersida bara en tunn danssko med dobbar…  Har F&U-avdelningarna inte lyckats komma på någon förbättring av fotbollskons undersida?

För ett antal år sedan lyssnade jag på ett föredrag av en till Malmödamfotbollen knuten sjukgymnast och hon hade en tanke om att göra fotbollsskon, så att funktionen kunde liknas vid skidpjäxa/skida. Blir belastningen för hård vid utförsåkningen, så löser bindningen ut och skidan lossnar från pjäxan. Föredragshållaren menade, att man borde kunna konstruera en sko där, om påfrestningen blev för hård när skon t ex fastnar i gräset, sulan ”löste ut” från skon och ”blev kvar i gräset”. Intressant tanke   -   men är den möjlig? Är den testad?

För att fortsätta i den specialavsedda skobranschen, så tycker jag vi lyssnar på ”These boots are made for walking” med Nancy Sinatra. Låten vandrade med stor framgång in på både Tio-i-Topp och Kvällstoppen 1966. Den  skrevs av Lee Hazlewood, som knåpat ihop en hel rad med hits genom åren. Han hade ett gott hjärta till Sverige och spelade in bl a ”Vem kan segla förutan vind” med Nina Lizell. Men nu till låten om vandrarkängorna… 
http://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww&feature=related
   

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0