Hand i hand...

Och så var det Fredag! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

Dagens författare är född i Simrishamn och efternamnet visar klart ett samband med Brantevik   -   han heter Barnevik, Percy i förnamn! I höstas kom han med boken ”Jag vill förändra världen” och nog har han påverkat i alla fall. Han berättar i boken om sitt liv som en av de tunga elefanterna i svenskt näringsliv och dessutom som en del av Wallenbergsfären. Barneviks engagemang på senare år i Hand-in-Hand-rörelsen finns också beskrivet.

Boken är mycket intressant och välskriven. Små korta avsnitt, som ändå inte känns förkortade. Bra att förf inte försvinner rent för långt ner i detaljer. Intressant att läsa om det svek, som enl förf, drabbar honom från Wallenbergs sida efter pensionsavtalets ifrågasättande.

Det är också intressant att få veta mer om rörelsen Hand-in-Hand, som förf brinner för på samma sätt som han brunnit för de tidigare jobb han haft. Uppskattar även att få veta lite om de styrelseuppdrag Barnevik har och har haft under årens lopp.

I övrigt känns det lite som att Simrishamnsfödde Barnevik gör som skåningar, dvs han ”skryder ente”   -   han bara säger som det är…

Mycket läsvärd!

Eftersom Barnevik tillhör de riktigt stora samlarna   -   av böcker   -   så ger det idéer till passande musik. Våren 1968 kom albumet Bookends (= Bokstöd…) med Simon & Garfunkel och där finns låten ”Mrs Robinson”, som sedermera hamnade i filmen Mandomsprovet (Dustin Hoffman). Paul Simon är ju aktuell även i dessa dagar efter att ha blivit utsedd till mottagare av årets Polarpris. ”And here’s to you…”:
http://www.youtube.com/watch?v=m_jmDscGi7E   

Go’ freda’!!!

Haj å Goodbaj!


Kommentarer
Postat av: Gunnel

Varför sålde jag min fina S&G skiva?

Bridge over trouble water....

Köpte den på 60-70-talet i en gammal skivaffär i Tomelilla för 29.50. Det var tider det.

Sålde den för lite mer för några år sen.

Prissumma är hemlig som det så vackert heter.



Gillar nog mer att lyssna på Paul Simon än att lyssna på han "Brantevik".

Nej. Barnevik var det.

Fast heder åt den gamle Simrishamnaren, han har satt Sverige på karta i vissa sammanhang.

2012-05-11 @ 13:57:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0