Lördag hela veckan...

Nja, riktigt så är det väl inte, men just den här veckan hade väl en lördagsliknande dag i måndags   -   Valborgsmässoafton   -   och då har vi ju fått njuta av åtminstone 2 lördagar i den här veckan. Lördagen har sitt namnursprung i att det var den dagen man lögade, dvs badade/tvättade, sig och är sedan mitten av 60-talet en skol- och, i många fall, arbetsfri dag.

Det har nästan medfört att fredagskvällen blivit lite av startpunkten för helgledigheten och just den här fredagen noterade jag att Pytte-VM i ishockey inleds. Ett VM, som om det hade lyckats samla de bästa spelarna och nöjt sig med att dyka upp med kanske 2-3 års mellanrum, skulle kunnat vara intressant. Nu har man inte lyckats ena de 2 organisationer, som driver NHL och IIHF (Internationella Ishockey Federationen), och då tappar mästerskapet i värde. Det värsta exemplet på liknande oenigheter står väl att finna i boxningsvärlden, där det finns i varje fall 3 olika förbund att bli mästare i.

Och då skulle jag ju osökt och högst naturligt kunnat halka in på en alldeles speciell Simon & Garfunkel-låt, men se det skippar vi idag och kör i stället ”Skating away on the thin ice of the new day” med Jethro Tull. Den finns med på gruppens 8:e album ”War child” från 1974, kanske inte gruppens bästa album, men jag gillar låten. Jethro Tull startade 1967 och Ian Anderson var och är dess frontman och bandet kämpar vidare än idag, även om det kanske är mer tvärflöjtspelande och sjungande Anderson som syns. Han har t o m lyckats få MBE av Queen Elizabeth! Bandets riktiga storhetstid var några år runt 1970. ”Living in the past” var deras första hit i Sverige och kom in på Tio-i-Topp 1969.
http://www.youtube.com/watch?v=ZTKu-L1b--o   

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0