Is this the real life?… Is this just fantasy?...

Idag är det Fredag! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

”Real life” eller ”Fantasy”   -   ja, vad ska man säga om dagens bok? Titeln är ”Rena anarkin” och Lundaförlaget Bakhåll gav ut den tidigare i år, men det engelska originalet kom redan 2007. Det här är en samling små berättelser eller kåserier eller fantasier eller grubblerier eller…   skrivna av regissören och skådespelaren Woody Allen. Jo, det är han, filmmakaren, som har Ingmar Bergman som sin stora idol.

 

Boken innehåller ett knappt 20-tal berättelser om alla möjliga udda påfund, det känns som en korsning mellan Ehrenmark och Tolkien, det ena mer konstifikt än det andra. En sak är dock klar   -   han har ingen brist på fantasi och skaparenergi. Låt mig citera en av de roligare förklaringarna:  ”Sgmnd var en stackars österrikare som hade förlorat sitt namns alla vokaler i en båtolycka.”

 

Jo, det finns en del små lustifikationer och ordvändningar att småle åt lite emellanåt. Men jag måste nog erkänna, att jag trivs bättre i sällskap med Ehrenmark, trots allt…   Detta är ingen bok man måste läsa, tycker jag.

 

För att göra en riktig ”P3-övergång”, så kommer här en ”Woody”-60-talare: ”Knock on wood” med Eddie Floyd i en märklig och ljudmässigt tveksam TV-inspelning  http://www.youtube.com/watch?v=92NpzXXpQtg  .  Tidstypisk med märkligt pratig inledning och dansande människor   -   så gjordes TV med musik i i mitten av 60-talet!

 

10 år senare gjordes musik-TV (i England) så här: http://www.youtube.com/watch?v=C8szRgIcYlY  ”Anarchy in the UK” med Sex Pistols, deras TV-debut från augusti 1976. Kanske inte skönsång/-spel, men en hel binge energi!!!

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0