Little child, little child...

Idag är det Fredag! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Den här boken kom ut 2009, men det är inte förrän nu jag noterat och läst den: ”När barnet lagt sig” är skriven av skådespelaren Michael Nyqvist.

 

Boken handlar om författaren själv och om när han uppdagar att han är adopterad och hur han finner sin biologiska mamma och pappa. De är då inget par och pappan har en ny familj i ett annat land. Nyqvist får chansen att träffa pappan och hans familj och då visar det sig att han har halvsyskon också!

 

Boken är lättläst och läsvärd och ger en liten insikt i skådespelarens liv, men, kanske ännu viktigare, vikten av att berätta om barnets ”ursprung” redan i tidig ålder. Att som förälder vara ärlig och uppriktig och inte, som i Nyqvists fall, vänta till 7-årsåldern med att berätta om adoptionen. Det sveket av adoptivföräldrarna är nästan irreparabelt. Frågan är hur detta påverkade det fortsatta livet och karriären för Michael Nyqvist…

 

http://www.youtube.com/watch?v=afam2nIae4o  är ”The kids are alright” med The Who i en typisk “video” från 60-talet. Låten är från deras första album ”My generation” (1965). Gitarristen Pete Townshend skrev mycket av deras material, så ock denna låt.

 

Och här kommer en annan “barn-låt” ”Nobody’s child” av och med Traveling Wilburys   http://www.youtube.com/watch?v=6SqF56nj2LU . Detta är bandets charity-singel från 1990 och samlade in pengar till rumänska barn, som hade det besvärligt på olika hem/vårdinrättningar.

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0