I’m just sitting on a fence…

Nja, det är väl inte riktigt sant. Dock ett ”hinder” i så motto, att det inte blev något skrivet för en vecka sedan.

 

En nyinköpt soffa skulle hämtas och en gammal skulle avtackas på stadens återvinningscentral/avfallsanläggning/soptipp. Nya soffans yta är väl något större än för den gamla, men kg/kvm var avsevärt större för den nya! Detta var ingen lätt match!. Det kändes väldigt bra när den var inburen i huset. Att bära ut den gamla gick i ett nafs.

 

Helgen gick åt till att avemballera och placera den nya soffan i rummet samtidigt som andra attiraljer skulle anpassas. Detta släpande gav ett rikligt mått av träningsvärk och jag började inse att jag gjort ett klokt val en gång tiden i att avstå ”flyttgubbekarriär”…

 

Min mångåriga önskan om sladdlös el hade också underlättat…

 

Nu är i alla fall soffan på plats, om än inte alla ”runtomkringsakerna”, så det gick att sitta ner och njuta av en gammal film från 1957:  ”Pal Joey” med Rita Hayworth, Kim Novak och Frank Sinatra! Filmen bygger på musikalen med samma namn av Richard Rogers och Lorentz Hart, här med de musikaliska arrangemangen gjorda av Sinatras gamle vapendragare Nelson Riddle. Oj, vad det ”sjungs”!

 

Men vi börjar väl i soffan med Kinks och deras ”Sittin’ on my sofa”  -   en singel-B-sida från 1966 med ”Dedicated follower of fashion” på A-sidan.

 

Och så blir det ”Bewitched, bothered and bewildered” med Frank Sinatra. I filmen ”Pal Joey” var det dock Rita Hayworth som sjöng denna melodi.

 

Go’ freda’!!! 

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0