I read the news today...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Maureen Callahan har jobbat på New York Post och blev 2009 nominerad till Purlitzerpriset. Året efter kom hon med sin bok om Lady Gaga.

 

Stefani Germanotta föddes i mars 1986 i New York och bestämde sig tidigt för att bli sångerska/artist/underhållare eller vad hon nu hade för överskrift på sin målsättning. I detta mål ingick att skaffa sig ett slående artistnamn och image och det blev Lady Gaga.

 

I boken berättas om vägen dit och på vilka vägar hon ”vandrat”. I berättelsen står även att läsa om över vem och vilka hon ”vandrat” för att nå målet. Jag får dock uppfattningen att hon jobbat och slitit hårt, men samtidigt lyckats övertyga rätt skivbolag etc och fått dem att satsa rejält med pengar för det underhållningsspektakel Lady Gaga står för. Onekligen imponerande att lyckas, kan tyckas.

 

Boken är ganska detaljerad med dialoger etc under utvecklingens/resans gång, men det känns ändå som att den ger en skapligt rättvisande bild av utvecklingen för Lady Gaga. Tror säkert att många andra artister och band jobbat lika intensivt med konserter, intervjuer, musikskrivande, inspelningar för skivor, TV och radio genom åren. Skillnaden mot 50-90-talet kan väl vara det större antalet media med t ex Youtube, Twitter, Facebook osv som också måste hanteras/hinnas med som en viktig del i lansering etc. Boken ger onekligen inblick i denna nyare värld.

 

Lady Gaga tycks ha knappat in på klädkontot de senaste veckorna, eller var det bara tygmängden hon sparade in på? Hur som helst, så har hon en ny singel ”Applause” och där verkar det vara ”allt eller (nästan) inget”…

Till sist lite sprillans ny musik! I mitten av oktober, dvs om 1½ månad, släpps Paul McCartneys nya singel ”New”. Faktiskt en riktigt trevlig Makka-låt! Trallvänlig och välgjord, eller hur? Lite Penny Lane och lite, ja McCartney, helt enkelt!

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0