The one in the middle...

Idag är det fredag! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Och det ”litterära” denna vecka har jag hämtat från dagstidningarna den 11 januari i år. Kan inte låta bli att skriva några rader om den ”semesteryrvakna” centerpartiledaren Annie Lööf och hennes uttalanden om partiets idéprogram. Jag fastnade fullständigt för hennes uttalande om ”…Centerpartiets långa tradition av socialt arbete och arbetet för ett fossilfritt samhälle.”.

 

Intressant uttalande, men, som vanligt, vill man ju veta mer! Här är man ju lösningen med både pensionerna och äldreboendet på spåren! Men hur ska man på ett socialt acceptabelt sätt bli av med fossilerna i samhället? Är det dags för ättestupans återinförande? Det sa Lööf inget om, men Idéprogrammet kommer väl att förtydligas efter hand, kan jag tänka.

 

Kanske i form av någon sorts åldergräns, eller en ”bäst-före-datum”, som visar när man närmar sig och därefter går in i ”fossil-stadiet”. Låter som att Lööf bör ta bladet från mun och förtydliga sig och partiet lite.

 

Det fossilfria samhället innebär ju en hel del nya jobb   -   tänk bara på alla fossilerna i många gamla skolor! Ja, nu tänkte jag ju förstås på trapporna. Är inte helt ovanligt att man kan se fossiler i trappstegen   -   dessa måste ju bort! Liksom fossilerna i stenarna på en del stränder på Öland och Gotland! Låter som en renässans för stenhuggaryrket!

 

Att välja musik till detta blir ju stentufft! Men onekligen kommer man att tänka på Rolling Stones   -   där finns säkert fossiler som ska bort! ”I wanna be your man” live från O2-Arena i London den 25 nov 2012  -  amatörbilder till skapligt ljud, där drivet känns bra! Störande skrik och en 1 minut lång inledning kan med fördel ”spolas förbi”…  Detta var, på sin tid, ”Stenarnas” andra singelskiva och kom på hösten 1963 och hade skrivits av John Lennon och Paul McCartney…

  

”Stone free” med Jimi Hendrix Experience är också svår att gå förbi… Ljudet är inte det bästa, och bilden kunde varit bättre, men…

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0