Win again, lose again...

Idag är det fredag! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Jag har läst Emma Igelströms bok från 2012 ” All in – när livet är allt eller inget”. Boken känns lite som en fortsättning och utveckling av hennes bok från 2006: ”Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin”. Vi får veta lite om Igelström även i den här boken. Hon är en person som ger allt för de saker hon brinner för, men oftast bara för någon enstaka sak i taget. Hon ser sina möjligheter till framgång i simningen och ger sig ”hän” i träning och tävlande.

 

Hon vill bli sedd, bli någon, och ser sin chans i sporten. Hon når stora framgångar med ett flertal VM-medaljer, varav 4 guld, och blir den första kvinnan att simma 50 m fritt på under 30 sekunder!

 

Balansen i livet blir ändå inte riktigt bra. Ätstörningar och andra bekymmer ställer till det och, till slut, landar hon i alkoholproblem. Ensamhet och prestationsångest är väl det som ger besvären, men hon ger sig till sist in i behandling. Hon lyckas kom ur det hela och har idag kontroll på sitt liv och arbetar inom bankvärlden.

 

Igelström berättar här lite om sitt liv i form av en lärobok i ämnet ”överlevnad och personlig utveckling”. Lättläst och kanske lite tunn, men ändå med ett flertal kloka tips och råd till ett ”bättre” och kontrollerat värdefullt liv.

 

Textraden i inledningen är hämtad från Hollies låt ”Do the best you can”. Låten kom som en singel 1967, men här ser vi den från ett BBC-program.

En annan ”prestations”-låt är ”You win again”. En hit av Bee Gees från 1987. Denna liveinspelning är från Prince’s Trust-galan 1988 och bandet är förstärkt med Brian May och John Deacon från Queen samt Phil Collins! Inga dåliga medhjälpare!

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0