The answer my friend, is blowing in the wind...

Nu är det fredag! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Årets kvalomgång av ”It takes 2”, musiktävlingen i Trelleborg, är nu avklarad med sina 100 frågor på 60 minuter och vad passar då bättre än att berätta om en bok om frågor och svar! Professorn i tv-produktion vid Stockholms dramatiska högskola, Stina Lundberg Dabrowski, kom i oktober 2011 med boken ”Stina om Stina och konsten att intervjua”. I boken berättar hon både om framgångar och tillkortakommanden under sin tid som intervjuare i olika tv-programserier. Samtidigt har hon lagt in berättelser om uppväxten, resorna etc ur sitt eget händelserika liv.

 

Stina har ett gediget CV med kända intervjuobjekt   -   Nelson Mandela, Khaddafi, Margret Thatcher, Erik Penser, Madeleine Albright, Leonard Cohen, Ulf Lundell, Madonna   -   ja, listan är längre än så! Intervjuerna var av skiftande kvalitet och karaktär och i boken beskriver hon vad som blev bra och vad som blev mindre bra eller dåligt, ja uselt rent ut sagt. Riktigt ”körigt” blev det med Ingmar Bergman…

 

Flera av bokens kapitel är en läroboks råd och dåd om hurusom man ordnar och genomför en intervju, hur man får objektet att ställa upp och slappna av och må bra under intervjun, hur en intervjuare förbereder sig osv. Kul att läsa om! Egentligen kan delar omsättas till en anställningsintervjusituation och plötsligt innehåller boken kunskaper, som vem som helst kan ha nytta av! Intressant och smått lärorik bok!

 

Paul McCartney & Wings gjorde mycket passande ”You gave me the answer”, här i en liveinspelning från 1976:

En annan ”frågelåt” är ”Questions 67 & 68”, som blev en hit för Chicago. I denna liveinspelning från Paris 1969 får du gärna ifrågasätta hur mycket ”live” detta är, men som klädstudie är det onekligen kuliga bilder, eller hur?

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0