It's a rich man's world...

Nu är det fredag igen! Och “Litterära Hörnan”!!!

 

Såg i avisan något om ”Gumball”, men när jag läste vad det hela handlade om, så fick jag känslan av att överskriften blivit fel   -   det borde väl heta ”Gubb-ball”, eller hur?

 

På tal om rika pojkars lekstuga   -   förra fredagen skrev jag om Glenn Hysén, som vid ett  tillfälle fick låna ett större belopp av en av sina söner, för att klara sina åtaganden… Idag ska jag berätta om ”Mina år med Bin Ladens”, som Catrin Streete skrivit tillsammans med  Ingrid Carlqvist. Där får vi veta en del om riktigt, riktigt rika pojkar, som Streete på lite underliga väga kom att möta.

 

Boken kom i mars 2012 och är en 16-årig svensk flickas resa till Gotland tillsammans med bästa kompisen och som resulterar i ett möte med 2 engelska killar. Detta i sin tur leder till ett förhållande och leder till fler resor, eftersom killarna har det gott ställt, om man säger så. Och på resorna knyts nya kontakter, som i sin tur leder till…  ja, det är en lång händelsekedja, som sedermera resulterar till att Streete kommer in i familjen bin Laden!

 

En av bröderna, Saleh, är en av ägarna till det gigantiska byggbolaget m m Saudi Bin Laden Group, fattar tycke för Streete och en annan av bröderna, Bakr, familjens överhuvud, gör henne till sin rådgivare. Familjen bin Laden är en av världens rikaste och rent materiellt saknas ingenting, inte för Streete heller…  Efter ett tag vill Saleh gifta sig med Streete, men han har redan en hustru…

 

Man susar runt mellan storstäderna i eget flygplan. Boka ett hotellrum, nja varför inte ta ett halvt våningsplan? Shoppa märkeskläder i London kl 02 på natten, tja varför inte be dem öppna? Ja, det är alldeles absurda saker man kan göra ”in a rich man’s world”!

 

Det finns fler bröder i familjen, bl a en som heter Osama   -   ”det svarta fåret”. Hösten 2001 blir han mer känd för världen…

 

Det är på gränsen till att man vill tro på det man läser. Emellanåt känns det som skryt och emellanåt enbart overkligt. Kan det gå till så här? Kan en västerländsk kvinna komma in i en sådan här familj utan att gifta sig, fullt ut följa ”klädkoden” etc etc? Ja, det står ju så i boken, men visst är det en märklig och annorlunda berättelse   -   den tål dock att läsas!

 

Dagens första låt tänkte jag hämta från albumet ”Oro”, dvs Guld (fyndigt, eller hur…?), med ABBA   -   "Se Me Está Escapando" ("Slipping through my fingers") där texten medföljer, så du kan sjunga med!  ¡Hola!

Shirley Bassey är väl också en given kandidat i detta guldglittrande inlägg med sin ”Goldfinger” från James Bond-filmen från 1964, f ö samma år som Bond-skaparen Ian Fleming avled.

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0