Now don’t you lie to me...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Efter några år ”i friheten”, så bestämmer sig Daniel Webb för att med hjälp av Anders Johansson berätta historien om sitt liv i boken ”Livvakten * Vägen till monarken” (utgiven juni 2012)…  och vilka livaktiga historier se’n! Det hade varit bäst om de varit osanna och aldrig inträffat!

 

Webb gör en enastående karriär   -   på brottens bana! Och han skyr inga medel för att nå framgång. En framgång som ger honom entré till den ”fina” världen och får nya mycket förmögna kamrater, kamrater som tillhör Sveriges ”upper class”. Webb hjälper SAS-Jan Carlsson att få tillbaka konst etc som försvann vid ett inbrott i hans villa och blir senare inblandad i ”bild-letandet” runt boken från 2010 om Kungen och hans besök på olika klubbar.  Exemplen är många och lösningarna, som beskrivs, verkar vara än fler.

 

Det är en märklig bok med drag av självhävdelse och skryt, men också med osannolika möten och ”affärer” med höga insatser   -   miljonerna bara snurrar på. Investeringar med olika innebörd beroende på tillfället…  Ännu ett bevis på att inget är som man tror   -   tyvärr. Boken är lättläst, men är den värd att läsa? Brustna illusioner blir man ju inte glad av precis, men…  Men du kan ju låna den och börja läsa och själv bilda dig en uppfattning.

 

Tänkte att jag skulle helt ägna mig åt dagens överskrift i musikvalet och börja med etiketten till den 78-varvare, inspelad 10 maj 1940 i Chicago, där låten först dyker upp:

Så här lät det:

Och så lyssnar vi på Chuck Berrys go’a drivande inspelning från 1961, av ”Don’t you lie to me”:

Tre år senare spelade Rolling Stones in sin version av låten, men gav inte ut den förrän 1975. De plockade dock med den på sina turnéer från 1972, vilket vi ska få höra här:

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0