En tuff brud I lyxförpackning...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Allas vår radiopratglada Lotta Bromé har tillsammans med allas vår sjungande veckotidningshälsingeflicka Lill-Babs dykt ner i den senares fotografier. Och upp kom en bok med titeln ”Barbro”!

 

En stor bok med en stor bunt bra bilder och förklaringar till dessa. Flera riktigt bra bilder, inte minst av Lill-Babs tillsammans med Beatles från oktober 1963…  eller med Quincy Jones…  eller med, ja det är en hel ”skrälldus” med bekanta ansikten som lyser upp novembermörkret.

 

Hon har varit gift med några och jobbat med många, många, men ändå lyckats skaffa sig återhämtningspauser hemma i Järvsö med jämna mellanrum. Har säkert varit välbehövligt för en hårt arbetande artist att få dessa andrum med familjen. Mer än 50 år i branschen för denna 75-åring sätter säkert sina spår.

 

För en annan, som missat spaltkilometerna i veckopressen, så är detta en bra genomgång av ”The greatest hits of Lill-Babs”. Men jag kan inte låta bli att fångas av den värme, med vilken bilderna är utvalda och texterna skrivits. Lill-Babs är inte landets bästa sångerska, ej heller bästa skådespelerskan, det är utstrålning och energi som är hennes ”bästa gren”. Men där är hon formidabel! Och boken är en god spegel av det!

 

Stikkan Andersson fick väl sitt genombrott som kompositör och textförfattare och Lill-Babs som sångerska  med ”Är du kär i mej ännu Klas-Göran?”. 1959 var året! Här kommer låten i en lite annorlunda liveinspelning:

1963 startade Stikkan tillsammans med Bengt Bernhag skivbolaget Polar. Bolaget skulle komma att påverka svenskt musikliv rejält, inte minst genom att anställa Björn Ulvaeus och Benny Andersson. De kom också att jobba med Lill-Babs vid ett par tillfällen, bl a gjorde hon en sommarturné med Festfolket, som ”doa-kör”.  Festfolket var Björn och Benny tillsammans med Agnetha och Anni-Frid. 1971 kom Lill-Babs med singeln ”Välkommen till världen”, som skrevs av Björn och Benny och nog låter det ABBA om inspelningen. Tyvärr hittade jag låten utan bra bilder, så vi får nöja oss med att titta skivetiketten…

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0