But rumour has it...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Bengt Vincent, enligt egen beskrivning ”Sveriges sista luffare”, har samlat ihop minnen från sitt liv i en bok…  och lyckats få ett tryckeri att ge ut sk-en!

 

Minnen är en sak, sanning verkar vara en annan, men det är ju alltid fritt att skriva ner sin syn på saker och ting…  Vi får oss till livs lite om livet i Ystadskvarteret Göken från andra världskriget och framåt. Vilka vedermödor de fattiga invånarna har att tampas med.

 

Allt klaras dock med dragspel och fiol, dans och glans   -   Vincent lider inte av blygsamhet precis… 

 

Boken innehåller givetvis en hel del Ystadsuttryck, men det hade ju inte hindrat att övrig text skulle kunna ha körts genom ”stavningskontrollen”…  Jag störs också av alla upprepningar i historierna och av att det finns ett antal ord och uttryck, som tydligen känns bra att skriva gång på gång…  Ungefär som när dagisbarn har hittat några ord att ofta och gärna upprepa...

 

Boken finns på hyllan för ”Ystadsamlingen” på Ystads Bibliotek   -   och där får den gärna stå kvar!

 

Efter detta så vill man ju gärna höra ”Sanningen” med Petra Marklund, som liksom vi, har lämnat September…  haha!

”Little lies” är en låt från albumet ”Tango in the night” (1987) med Fleetwood Mac. Bandet startades 1967 när Peter Green och Mick Fleetwood lämnat John Mayall’s Bluesbreakers och håller på än. Dock har man lämnat bluesen (tyvärr, säger jag) och sättningen har skiftat genom åren! Såg någonstans att man var inne på 15:e uppsättningen, men Mick Fleetwood trummar vidare…! ”Little lies” kommer här i en liveversion:

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0