Jag för mitt inre öra än idag kan höra...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!! Och dessutom har man bestämt sig för att det är Kanelbullens dag! Och tillåtet att bli på kanelen…?

 

Förra året kom Staffan Heimerson med ”Idel öra”. Boken innehåller ”22 möten med märkliga människor, divor, våldsmän…” med en spännvidd från Hans Rausing och Jackie Arklöv till Anita Ekberg och Bo Hagström. Onekligen intressanta personligheter, de allra flesta av bokens 22 intervjuobjekt.

 

Pengasvindeln inom Röda Korset försöker Heimerson få förklarat för sig av både Bengt Westerberg, dåvarande ordförande, och av Eva von Oelreich, efterträdaren, men det blir bara ”lösa trådar” till svar. Men det fanns kanske inga bättre svar, det var kanske så förvirrat inom rörelsen…

 

Pratet med matentusiasten Bo Hagström från Simrishamn gav lite av bakgrunden till TV-programserien ”Solens mat” och mötet med Bibi Andersson gav också en djupare bild av henne, medan Arklöv borde förbigåtts med tystnad.

 

Mitt största bekymmer med den här boken var, att jag uppfattade flera av intervjuerna som tunna och lite oengagerade, både från intervjuarens och objektets sida. Lite synd, för de flesta av de 22 mötta personerna borde varit intressanta att lyssna på.

 

Men bokens urval gjordes kanske mer ur synvinkeln ”intressanta namn” än ”intressanta berättelser”, vad vet jag. Totalt sett är dock boken läsvärd och finns säkert på närmsta bibliotek!

 

Dagens boktitel kan få en att tänka på ”Örongodis”, som var en serie album med Lars Roos, men mina öron fastnade i stället för engelska The Herd och deras singel från dec 1967 ”Paradise lost”. Låten skrevs av bandmedlemmarna Andy Bown och Peter Frampton. Följande år lämnade Frampton bandet för en solokarriär och strax därefter gick Bown över till Status Quo!

Ett av de bästa ”öron”-skivomslagen är väl ”The roaring silence” av Manfred Mann’s Earth Band från 1976. Ett öra i LP-format! Den mest kända låten på albumet är ”Blinded by the light” skriven av Bruce Springsteen. Låten har onekligen blivit en sorts signaturmelodi för MMEB  -  här i en livespelning i tysk TV från maj 2013! Imponerande insats av både bandet och publiken!

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0