Let’s get serious...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Nej tyvärr, dagens bok når inte upp till dagens rubrik. Anders Arhammars bok från 2013 om ”Mannen som tog sitt liv - på allvar” är en tunn, och lite udda bok, om en man som ”kapsejsat” vid en busshållplats i Stockholm.

 

Bussar komma, bussar försvinna, för att travestera en känd psalm. Mannen ligger kvar och vid några tillfällen stannar passerande personer till och samtal uppstår…  Samtalen blir i ett par fall till längre episoder i berättarens liv, men räcker de till en hel bok?

 

Boken har ett lite ovanligt och annorlunda sätt att berätta, men jag faller inte. Jag har svårt att beröras av detta. Boken är mycket lättläst, i dubbel bemärkelse   -   en riktig lättviktare man lätt klarar sig utan!

 

En passande låt till detta kan väl vara ”Weight of the world” med Ringo Starr live från Montreix Jazz Festival 1992. Med sig har han ett ”skapligt” band med sonen Zak Starkey på trummor. Andra bekanta namn i bandet är bl a Dave Edmunds, Todd Rundgren och Burton Cummings. Skönt sound och imponerande körsång!

Ringos son Zak trummade ju på i låten här ovan. Den som lärde honom spela trummor dyker upp på den här buss-låten: Keith Moon. ”Magic bus” från 1968 blev inte någon större hit för Who, men kan väl få knyta an till dagens bok i alla fall.

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0