Ta av dej skorna...

Så är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Det är en ganska märklig historia Diablo Cody berättar i sin bok ”Den osannolika strippan” från 2006. 24 år gammal lämnade hon storstaden Chicago och flyttade till Minneapolis. Hon skaffade sig jobb på en reklambyrå, men började tycka att livet var lite enormigt och kom på att hon borde börja strippa…

 

Och pojkvännen, som just separerat från sin dotters mamma, samtyckte och stöttade det hela. Strippandet blev inte till en omedelbar succé, hon var några år äldre än konkurrenterna och kanske inte riktigt så vig…  kanske inte så djärv heller.

 

Hon byter strippklubb några gånger. Efter hand börjar hon tjäna pengar också. De räcker till att köpa en ny bil. Hon lämnar reklambyrån. Och till slut har hon jobbat ihop så mycket pengar att hon och hennes pojkvän kan bli husägare. Men hon tröttnar till slut och lämnar strippandet bakom sig och övergår till skrivandet och har bl a knåpat ihop manuset till filmen ”Juno”. Hon fick en Oscar för det!

 

Väldigt lättläst bok med ett bra flyt i språket, men visst är det en udda historia vi får oss till livs! Snacka om extraknäck! Som blev till ett ”helknäck” som helnäck, skulle jag kunna skriva. Man nästan undrar om det hela har hänt.

 

Kanske inte någon av mina ”Tio-i-topp”-böcker, men väl en av ”Hot-100” eller tätt intill!

 

1958 spelade David Rose och hans orkester in ”The stripper”. Låten blev 1962  signaturmelodin till det nystartade radioprogrammet Kvällstoppen och den hängde med till nedläggningen 1975.

En annan ”avklädd” låt är Benny Anderssons ”Allt syns när man är naken” med texten skriven Björn Ulvaeus. Här får vi se den live från TV ”Moraeus med mera” den 18 sept 2011.

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0