And I noticed there wasn’t a chair...

Idag är det inte fredag, men likväl dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kom 2009 med boken om ”Tårtgeneralen”, men först nu, efter ett loppisbesök, har jag hittat och läst den. Världshistoriens första ”IKEA-varuhus-nedläggelse” och -flytt sker i Köping 1984, då IKEA efter 11 år flyttar sitt möbelhus till Västerås.  Samma år ”korar” Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Där har vi utgångspunkten till Filip & Fredriks hisnande berättelse om Hasse P och hans insatser för att få Köpings rykte att förbättras.

 

Kräftfest, smörgåstårta och Guinness Rekordbok är bara några av ingredienserna i Hasse P’s försök att visa att Köping ”duger”. Hans fantasi, idérikedom och initiativförmåga är helt klart imponerande!

 

Filip och Fredrik som författare, tja, det är inte så tokigt. Visserligen inte i klass med Hasse & Tage, men boken ”tål” att läsas. Boken är en fantasifull och emellanåt gripande berättelse om hur ”den lilla staden” försöker skapa sig plats i folks medvetande och locka till sig industri, turism etc. En del drag kan kännas igen från andra småstäders kamp…  Ett skapligt loppisfynd för mig, men som förhoppningsvis också finns på ditt bibliotek.

 

”Do the best you can” är en passande titel till den här boken. Hollies framför den live i Jugoslavisk TV 1968. Låten kom på singel i Sverige och blev ganska flitigt spelad i radio.

 

 

Go’ månda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0