Påskmas-time is here again...

Nu är långfredagen förbi! Och ändå dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Små korta berättelser om Täppas Fogelberg och hans familjs förhållande till djur  -  kan det vara något att läsa om? Ja, faktiskt. Kombinationen av ett rör(l)igt familjeliv och ett skapligt mångfald av djur gör historierna småtrevliga. Igenkännandet i boken ”Berättelser om djur” (2011) är kanske också en del av det hela   -   vilken förälder har inte sagt ”Ja” till införskaffandet av hamstrar, kattor, hundar, vandrande pinnar etc etc?

 

Täppas med familj nöjer sig inte med detta, utan hinner även med höns (inkl tupp!) och getter samt ”delar utrymme” med getingar och möss. Läsaren får även en lektion i kräft- och ålfiske, för att inte tala om en tuff, och en aning ojuste, jakt på en huggorm.

 

Boken är lättläst och roande och, som sagt, igenkänningsfaktorn är inte helt obetydlig.

 

Musikvalet är ju lätt som en plätt! Det måste ju vara något med The Animals, eller hur? ”Bring it on home to me” blev en hit för bandet 1965. Här hör vi den ”live” från stranden i en TV-show från USA.

”Easter Parade” med Judy Garland och Fred Astaire ur filmen med samma namn från 1948 är också ett enkelt och synnerligen lämpligt musikval, inte sant?

 

 

Go’ & Gla’ Påsk!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0