Television...

Nyss hemkommen från en bussresa till två julmarknader i norra östra Tyskland måste jag bara skriva några rader! Denna resa medförde, att reseguidning för mig lyftes till en ny och högre nivå!

 

Vår eminente guide på resan var Bertil Svensson, känd TV-producent och -programledare! En synnerligen kompetent reseledare, fortfarande i sina bästa år (81…). På resan serverade han inte bara information om resmålen och dess historia, utan även en mängd fantastiska minnen från alla åren på Malmö-TV. Med runt 1200 producerade TV-program med alla från Sten Broman och Lasse Holmqvist till Birgit Nilsson och Jan-Öjvind Swahn, så finns det att ösa ur.

 

Och i allt detta är kanske en blödande tumme i ”Sköna söndag” från 1986 det program de flesta av oss minns Bertil från. Behöver du friska upp minnet? Så här var det med den sega blomsterananasen och den glömda växtknivens ersättare, dolken:

 

Bertil berättade under vår resa, att det borde kanske kännas konstigt att vara hågkommen för incidenten med tummen och inte för de många övriga TV-programmen, som t ex Musikfrågan Kontrapunkt. Han förklarade sig dock vara väldigt nöjd med ”tum-uppmärksamheten”, inte minst via Robert Gustafssons tolkningar och menade att det är bara den, som gjort rejäla avtryck som kan parodieras!

 

Som t ex i den här ”Juletips”…:

Tackar för en enastående guidning!!!

 

Haj å Goodbaj!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0