Now, too much of nothing...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Adam i boken ”Maria betyder kärlek” finner sin tvillingsjäl, Maria, på en bar i Dublin. De tappar bort varandra där efter ett par hektiska dygn, men kommer deras vägar att korsas igen? Ja, det är frågan i Marcus Perssons bok från 2010. Idag arbetar författaren på ett större företag i Malmö, men Dublin-händelserna går tillbaka till 1997.

 

Vi får i boken följa Adam i hans sökande efter Maria. De möts på nytt i New York och livet fortsätter, men nu tillsammans. Jakten på bostad och arbete blir en del av vardagen och paret lyckas, så långt...

 

Detta känns som en intressant historia, åtminstone delvis självbiografisk, men varför dribbla bort den i ett alldeles översvallande meningslöst ordflöde. Som läsare är jag inte intresserad av att huvudpersonen gång på gång borstar tänderna, duschar (ofta alldeles för länge) eller blir alldeles kalasfull på Heineken- öl kväll efter kväll. Det tillför inte berättelsen någonting och inte mig som läsare heller. Ledsen, men det finns andra böcker att läsa.

 

Författarens Dublin-dagar landade ju i något i stil med ”Lost in love”, som är en hit-låt med Air Supply från 1980. Sången i slutet på den här liveversionen är väl inte ”klockren”, men jag gillar skarpt inldeningen på 12-strängad gitarr!

På tal om ”Lost”-låtar, så dök ”Lost in France” upp i skallen på mig. Det var en hit 1976 för Bonnie Tyler, född Gaynor Hopkins 1951 i Wales, men sedan många år boende i Albufeira, Portugal. Detta var hennes andra singel och blev första framgången med topplistplaceringar i många länder. Här har vi låten ”live” i studio med Carola-fläkt i håret!

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0