Swing when you’re winning...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Bengt Ohlsson, som bl a skrivit en bok om John Cummings, dvs Johnny Ramone i punkrockbandet Ramones, har i dagarna kommit med boken ”Swing”. Men detta är ingen bok om swingmusiken! Detta är en bok om en helt annan sorts sväng: swingers, dvs en sorts ”kontrollerad form för byte av partner” (dock ej motorsågen…!).

 

Vi får följa bokens Åke och Hanna i deras vardagliga liv, som av en tillfällighet får dem in på ett spår till en swingerupplevelse. Hur blir det? Hur påverkas livet därefter av detta klubbesök? Blir det återbesök?

 

Kan väl kanske inte tycka att detta är pornografi, även om det är en del sex. Detta känns mer som en ”vardagsvariant” av ”Femtio nyanser av…”-böckerna. Läsvärdet, då? Tja, jag har bara läst en av ”nyanser”-böckerna, det räckte av överdrifter etc, så ur den synvinkeln föredrar jag ”Swing”, men…

 

År 1954 delades Sveriges första guldskiva ut! Alice Babs och Charlie Norman mottog utmärkelsen för deras ”Käre John”. 45 år senare gjorde de en turné tillsammans och sjöng då bl a filmlåten ”Swing it magistern”   -   75 resp 79 år gamla verkar det som de fortfarande tyckte det var kul med musik…

Frank Sinatra och Antonio Carlos Jobim låter som en riktigt spännande kombination! Här framför de i en TV-show 1967 en låt från filmen Carefree: ”Change partners”. Filmen kom 1938 med  musik av Irving Berlin och med Fred Astaire och Ginger Rogers i huvudrollerna.

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0