Om, om igen...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Jan-Owe Wickström, journalist på Hallandsposten, har skrivit ”Gessle-böcker” tidigare, men den här gången har han lierat sig med fotografen Anders Roos i ”Alla tiders Gyllene Tider”. Det är i grunden en bok om och kring Gyllene Tiders turné sommaren 2013, men historien om bandet har vävts in med både text och bild.

 

Vi får följa bandet från de första stapplande stegen samtidigt som vi får låtlistan för de olika sommarspelningarna 2013. Visserligen ett ”hoppande och skuttande” i tiden, men samtidigt kul att se att flera av de riktigt tidiga låtarna fortfarande framförs på scenen.

Gessle är ju en mästare på låtar ”som sätter sig” och blir lite av allas egendom, dvs alla kan sjunga med. Det är kanske den viktigaste anledningen till att bandet kan göra succéfulla återföreningar, i både skiv- och turnéform, med långa mellanrum. Jag var inte och tittade på någon av deras konserter i somras, men kan konstatera att deras nya skiva, ”Dags att tänka på refrängen”, är klart lyssningsvärd. Det är ett tajt band med bra driv och Farfisa-orgeln lever än…!

 

Och boken är definitivt läsvärd! Samtidigt så tänker man ju lite på Gessle och hans, minst, 3 olika musikben, med både Gyllene Tider, Roxette och solo. Hur hittar han energin? Eller de olika ”benen” är förutsättningen för varandra?

 

Till detta ska väl läggas, att det börjar dyka upp filmer där Gessle skrivit musiken och så har vi ju hans affärsverksamheter med bl a Jimmy Fun Music och Hotel Tylösand. Allt detta nämns knappt ens i förbigående i boken, men den är innehållsrik i alla fall. Detta är kul läsning!

 

Hep Stars med Svenne Hedlund i spetsen firar 50-årsjubileum (det du, Gessle…) med att ge sig ut på turne’ i dagarna. Dessutom kommer ett nytt album, där deras gamla 60-talshits spelats in på nytt. Det finns också en nyare låt, ”I wanna be with you” på albumet och den beskrivs som en ”ny” Gessle-låt, vilket inte är riktigt sant. Den fanns med på Per Gessles och Nisse Hellbergs album om de ensamma pojkarna, ”The Lonely boys” från 1995. Hep Stars version av ”I wanna be with you” hittade jag inte på nätet, så det får bli med Lonely Boys:

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0