Local hero...

Idag fortsätter jag den “Lokala Litterära Hörnan”!!!

 

Michael Segerström, skådespelare och författare, såg jag senast i musikalen ”Rebecca” på Malmö Opera och nu har jag läst hans bok om ”Berättelser från Köpingen” (2013). Segerström, som f ö fyller 70 år i år, har ”rört runt” bland minnena och samlat dem i en bok om sin köping, dvs Skurup, orten där han växte upp.

 

Vi får bekanta oss med ”han som körde grisabilen”, med konstnären, poliserna och med skvallertanterna, dvs ortens kommunikationsgrupp. Rivningen av det gamla hotellet i köpingens centrum missar författaren inte, ej heller hotellets receptionist. Ett helt gäng färgstarka personligheter passerar revy, liksom det märkliga i att tåget inte stannar just utanför stationen längre, utan några 50-tal meter bort...

 

Boken är mycket lättläst och lockar till ett och annat skratt, men den ger förmodligen den läsare, som är bekant med Skurup, en större upplevelse. Igenkännandet borde ge det lilla extra till innehållet och för egen del har jag bara några enstaka kopplingar, som snabbt är överstökade.

 

”When i Europe   -   don’t miss Skurup” var en slogan för en tid, men numera pratar man mer om Skurup som ”Nils Holgerssons hembygd”. ”Född långt ut” är Anna Herztmans beskrivning av sin hembygd. Anna är född i Trelleborg och uppvuxen i Skurup.

Anna har bl a medverkat i ”Sweden got talent” med sina sånger, men också jobbat med Ystadspågarna Perikles i ”Finns det nån annan nu” år 2008. En stillsam tryckare för lördagskvällens sista dans?

 

 

Go’ lörda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0