When I get older losing my hair...

Nu är det fredag igen! Och dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Ett långvarigt skrivprojekt för Sölve Dahlgren landade till slut i boken ”Fem stjärnor för Färglösa”. Och det ska sägas med en gång: Detta är en fantasifull historia om Färglösa kommun, strax öster om Ängelholm.

 

Hundraåringen kan ”slänga sig i väggen”  -  Johannes, som 12 år gammal startade och fortfarande aktivt driver dagstidningen Färglösa Nyheter, är 112 år gammal! Och även om kommunen är lite smått på väg utför, inte minst med en gigantisk skuldsättning, så lever tidningen vidare med en undersökande journalistik. Och nu hettar det till ordentligt med både ett mord och en kidnappning på kort tid. Samtidigt som borgmästarens bror kommer hem från USA med ett ”hjälppaket” till kommunen   -   nog har tidningen material att skriva om!

 

Ja, är det inte gamlingar som är ute och rånar eller en 100-åring som rymmer ut genom fönstret, så är det en 112-årig tidningsmurvel…  Händiga åldringar nuförtiden! Åtminstone i böckernas värld. Är det en ny genre som föds? ”Oldiefantasi”?

 

Det är i alla fall väldigt händelserika böcker, så även denna. Håll i hatten! Och ta en sväng till biblioteket!

 

På tal om oldies, så hittade jag “Se farfar dansar gammalvals” i en twist-version från 1963 med Jahn Claesons Kvartett ft Teddy Butch. Redan orkesternamnet imponerar…

”It’s never too late” finns på Steppenwolfs 3:e album ”At your birthday party” från 1969. Det blev deras sista album med listframgång. Deras sound med drivande orgel, fuzzad gitarr och en raspig sångröst (John Kay) var lätt att känna igen. Bandets mest kända låt är väl annars “Born to be wild”, som även fanns med i filmen ”Easy rider”.

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0