Might as well jump... och göra mål…

Nu är det förvisso tisdag, men ändå dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Handbollmålvakten, -kommentatorn och -tränaren Claes Hellgren och journalisten Åsa Josefsson har knåpat ihop boken ”Handbollens tidsepoker och legender” (2014).

Boken är, enkelt uttryckt, en ”utökad statistikbok”. Den innehåller statistik om och beskrivning av ett antal spelare och ledare, som är och har varit tongivande och stilskapande inom handbollen. Finns även några sidor om svenska handbollsstäder och dess klubbar.

 

Många av de medverkande personerna fanns kvar i mitt minne efter alla sedda matcher, lästa reportage etc genom åren, men några hade jag glömt bort. Statistiken i boken visar t ex klubbtillhörighet och mästerskap, men minst lika intressant är beskrivningen över ”vad hände därefter”.

 

Detta är en bok väl värd att läsa och studera, men det underlättar om man ett intresse för kolumner och uppräkningar…

 

Jumping Jack i Stones-låten är väl inte om en målgörare i handbollsvärlden, även om Mick Jagger ständigt skuttar runt på scenen… Men det är en himla go’ gammal hit! Låten, som vanligt skriven av Jagger och Keith Richards, kom 1968 och blev en list- och konsertframgång, som bandet fortfarande kör. Här spelar de den på den gigantiska konserten på Copacabana i Rio de Janeiro 2006:

 

Mer musik med “hopp” i? Jo, Van Halen och deras ”Jump”, en listetta från 1984! Låten har ”stark” sportanknytning! AC Milan och Olympique Marseilles saluterar sina gjorda hemmamål med den och Brøndby IF har den som spelaringångstruddelutt! Undrar om gjorda mål ger STIM-pengar?

 

 

Go’ tisda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0