Every raindrop means a lot...

Idag är det fredagen den Trettonde! Men ändå dags för “Litterära Hörnan”!!!

 

Äntligen en bok om en av de ”stora” svenska 60-talsgrupperna! Göran Brandels och Lennart Wrigholm kom 2012 med ”Boken om Tages * Från Avenyn till Abbey Road”. Tages var bandet som korades till Västkustens Beatles och turnerade flitigt i konkurrens med framför allt Hep Stars, Shanes, Ola & Janglers och Mascots.

 

Man var tidigt inne på att skriva sin egen musik, vilket inte var alldeles vanligt i Sverige ”på den tiden”. På så vis skapade man sin egen musikaliska identitet. Detta ledde faktiskt till att man till slut fick chansen att spela in i EMI’s inte helt obekanta studio på Abbey Road, St Johns Wood i London! Inte illa!

 

Det svenska förlaget ”Premium Publishing” har gjort ännu en innehållsrik och snygg bok   -   imponerande! Dessutom medföljer en vinyl-EP med 4 låtar, varav 2 som ej givits ut tidigare. Onekligen en bok man vill bläddra och hålla i. Tages-diskografin uppskattas, men ärligt talat, boken består mest av klipp från Bildjournalen m fl magasin, visserligen kompletterade med intervjuer, men det räcker inte. Jag saknar djup och tycker det blir lite torftigt med tidningsurklippen!

 

Allting har en baksida, så även Tages-singeln ”Miss Mac Baren” från 1966! ”Get up and get going” heter låten och här hör vi den i en enastående playback från något svart/vitt TV-program. Entusiastiskt och kul!

 

Hösten 1968 lämnade Tommy Blom Tages, men de övriga ville fortsätta och bytte namn till Blond. Albumet ”Lilac years” spelades in i England för att lanseras i Europa och USA. Framgångarna uteblev dock och sommaren 1970 var det hela över. ”Caroline” är en av låtarna på albumet och här hör vi den live i svensk TV december 1969.

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0