But it’s all over...

I boken ”Andra världskriget – Hemliga krigsplaner som aldrig blev av” har Michael Kerrigan fått ihop en intressant samling med krigsplaner från 1939-45, planer som aldrig genomfördes!

 

Tidigare sekretessbelagda arkiv har öppnats och författaren har ”grävt” och hittat dokument av olika slag med idéer och utkast till åtgärder till militära framgångslösningar. Fantasin verkar rakt inte ha begränsat planerna!

 

Tekniska innovationer och taktiska klurigheter samlade i korta beskrivningar med bilder och kopior på originaldokumenten är samlade i den här boken. Många av planerna gavs mer eller mindre fantasifulla namn, som Operation Downfall och Panzer VIII Maus.

 

Även kidnappning av Påven, Stalin, Hitler m fl ingick i planerna! Boken berättar om planerna från alla stridande parterna.

 

Boken är en intressant inblick i vilka fasans- och fantasifulla påhitt människan kan åstadkomma. Tänk om all denna energi i stället hade lagts på att försöka förhindra detta andra världskrig…

 

Nä, det blir ingen Gås-musik, dagen till trots! Men så kom jag att tänka på ”Frankie Gås to Hollywood”…   och då blev det till ”Relax” i en av många mixer! Englandsetta 1983 med det här gänget från Liverpool.

 

 

Go’ tisda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0