“Jesus saves” - “men Kenny Dalglish slår in returen”...

Zlatan ”sänkte” Danmark i tisdags … Ja, det sammanfattar väl skriverierna därefter… Och så kom jag att tänka på en bok jag läste för ett tag sedan.

 

En advokat och en journalist har skrivit ihop en bok om sitt oerhört stora och engagerade intresse för fotbolls-VM. De avverkar mästerskapen från 1970 fram t o m 2006 med en entusiasm och en kunskap som imponerar.

 

Thomas Bodström, som även har en allsvensk fotbollskarriär på sitt CV, och Mats Holm, författare bl a till en bok om Estonias förlisning, har känt varandra i ”alla tider”. De kom snart på att de båda hade ett brinnande intresse för fotbollen, lite åt statistiknördhållet till, om man säger så.

 

Även i tidig ålder ägnar de sig åt analyser, som leder till egna resultattips   -   de är nästan nere på (fotbolls-)gräsrotsnivå med sitt vetande. Känns nästan som om det vore smågrabbarna, som hittat sitt specialintresse   -   oavsett om det handlar om att lära sig Londons tunnelbanestationer eller all världens länder och huvudstäder…

 

I boken hinner Bodström och Holm med 10 olika herrfotbolls-VM och eftersom de parallellt med mästerskapen också berättar lite om sina egna liv med tågluffning, studier, familjebildning etc så ”går tiden fort”. Helt plötsligt är man framme vid 2006 och VM i Tyskland!

 

Boken är läsvärd och lättläst, samtidigt som jag blir påmind om de olika mästerskapen   -   även jag kollar…  Och den 10 juni 2016 startar fotbolls-EM  -  Heja Sverige!!!

 

Dagens överskrift är hämtad från en affisch med ditklottrat tillägg under utanför Anfield, hemmaplan för Liverpool FC. Och då ter det sig ju naturligt att låta några Liverpudlians stå för musiken, eller hur? Gerry & Pacemakers hade sin storhetstid 1963-5 och deras tredje singel var ”You’ll never walk alone” (1963). Låten ingick i musikalen ”Carousel” med Broadwaypremiär 1945 och skrevs av det gamla strävsamma paret Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II. Här hör vi den dock med engelsk accent…

 

Och så här kan det låta med hela ”kören” engagerad i Allsång på arenan. Laget har väl ingen framskjutande serieplacering just nu, men ligger absolut i topp i allsången. Mäktigt!

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0