That’s what Friends are...

”Mamma, mormor och jag” är titeln på Kim Kärnfalks bok från 2008. Hon är väl mest känd för sin medverkan i bandet Friends, som vann den svenska uttagningen av Melodifestivalen 2001 med ”Lyssna till ditt hjärta”.

 

Kärnfalks beskriver i boken sin uppväxt med alla bekymmer med ”flera pappor” och en disharmoni i familjen. Lugnet och trösten finner hon ofta tillsammans med sin mormor, där barnet får lov att ”ta plats”. Tryggheten och friheten från droger finns där, men inte alltid tillåtelsen att befinna sig där.

 

Sången och musiken blir lite av en räddning, men senare också orsaken till ångest och liknande bekymmer. Bert Karlsson får nys på henne och lockar in henne i bandet Friends efter att ena sångerskan där lämnat. Starten blir besvärlig, men efter hand kommer framgångarna…  och scenskräcken…

 

Bandet splittras efter 2002 och de båda sångerskorna bildar en duo, Nina & Kim, som varade till december 2006. Kärnfalk startade därefter en karriär som programledare i radio, bl a på P4 Stockholm.

 

Detta är en ”rakt-upp-och-ner”-berättelse om en lätt kaosartad uppväxt, med med- och motgångar, droger, skolproblem etc etc. Boken är synnerligen lättläst, utan att göra några djupare intryck.

 

Den då knappt 1-åriga Kim kunde 1975 lyssna till bandet Fox och”Imagine me, Imagine you” från deras debutalbum. Låten skrevs av bandmedlemmen och producenten Kenny Young, som bl a gjort ”Under the boardwalk” (Drifters) och ”Captain of your ship” (Clodagh Rodgers).

 

Sångerskan i bandet kallade sig Noosha Fox och försökte med en solokarriär i slutet på 70-talet. En av singlarna hade på A-sidan ”The heat is on”, dock utan att nå listframgång. Det hade däremot en svenska, som spelade in låten till sitt första engelskspråkiga soloalbum 1983! Det blev Agnetha Fälskogs näst mest sålda singel! Men här Noosha Fox:

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0