Dear Mr Fantasy, play us a tune...

Förra året var det dags för uppföljaren till boken om ”Hundraåringen som…” och ”Analfabeten som…” i och med att Jonas Jonasson presenterade ”Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) (2015).

 

Den här gången är det en mördare, en präst och en receptionist som är i centrum författarens fantiserande och spånande. Visst är det ett huvudlöst ”hitte-på-ande”, men överdrifterna och idéerna gör spånandet ospännande. Det är för mycket! Känns som att målet inte var att hitta på en sammanhängande och underhållande historia, utan att skapa så många ”halsbrytande märkvärdigheter” som möjligt!

 

Jag läste boken utan att bli fängslad (!). Kände mig dock förpliktigad att läsa hela boken. Du ska inte känna dig tvingad därtill…!

 

Det finns många godbitar att hämta ur de olika årens Crossroads Guitar Festival, Claptons välgörenhetsarrangemang. Den här gången kunde jag inte motstå Steve Winwoods och Claptons spelning 2010 av ”Dear Mr Fantasy”. Låten är från Traffics första album 1967, då Winwood var 19 år gammal och redan hade haft en framgångsrik karriär i Spencer Davies Group! Det gäller att börja i tid…  Här, 2010, har hans röst kanske inte största bärigheten, men Claptons solo gör ändå valet enkelt!

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0