Words… don’t come easy...

Loppisinköp med många sidor för pengarna, ja så skulle jag hastigt kunna beskriva ”Stjärnor utan svindel” av författaren Louise Boije af Gennäs (1996). Dessutom är texten liten, så det gäller att ha glasögonen putsade…

 

Låter som ett enkelt avfärdande av denna bok? Nej, tvärtom, så är detta en synnerligen innehållsrik bok! Den handlar om den framgångsrika författarinnan Sophie, som ”lever det perfekta livet”. Hon och hennes man är givna gäster på kändisfester och baler och rör sig vant i dessa kretsar.

 

Plötsligt en dag kommer feministen Kaja in i hennes liv och allt ställs på huvudet. Och relationer nyskapas och förändras. Bokens baksidestext visar bl a några rader ur Resumé: ”Sveriges kvinnor har fått sin egen Ulf Lundell, fast Louise Boije af Gennäs skriver bättre om sex”…  Nåja…

 

Men kul och annorlunda läsning i förhållande till det jag brukar ge mig på. Man får, som sagt, många ord för pengarna, men det var det värt!

 

Tunisien-födde F R David fick sin stora hit, ”Words”, redan 1982, men har en lång musikkarriär med Frankrike som bas. Låten har han återutgivit flera gånger i hopp om nya turnéer och album  -  han är fortfarande aktiv. Senaste skivan kom 2013 och så här lät ”Words” på festivalen ”Авторадио” i Moskva det året:

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0