Walking the dog...

17 år gammal, 1993, fick Mikael Lindnord efter en träning veta, att han inte längre platsade i hockeylaget! Fick uppmaningen att packa ihop sakerna. Rena knäcken för en tävlingsinriktad Örnsköldsviksgrabb! Senare ledde det dock till en bok om hunden ”Arthur” (2016).

 

Med en pappa i FN-tjänst blev det flera vistelser utomlands. Mikael fick gå i pakistansk (!) skola i Damaskus med hård disciplin och undervisning på engelska. Det gick inte jättebra… och så blev det flytt till Kairo och ett halvår där, innan det blev Ö-vik igen. Och möte med Helena…

 

Tävlingsinstinkten satt kvar, men tog sig nya uttryck. Träningsnerven ledde honom in i multisporten, som enl Wikipedia är en ”upplevelseinriktad konditionsidrott”, som oftast innehåller orientering, mountainbike, paddling och sker över långa sträckor. ”Team Peak Performance”-laget bildades med Mikael som en av medlemmarna.

 

Första större tävling i Sverige var i Åre 1997, men laget tävlade redan 1995 i Argentina. Det blev flera framgångar för laget i olika tävlingar, även pallplatser! Och så i november 2014 var det dags för en tävling i Ecuador med start sydost om Quito och målgång i Mompiche, vid Stilla havskusten.

 

Boken ger en bra beskrivning av dramatiken i tävlingen. Och så dyker en gatuhund upp när de passerar en by en bit in i tävlingen. En hund som inte vill ”släppa kontakten” med laget, speciellt inte med Mikael!

 

Detta är en dramatisk berättelse, med mycket smärta… och hjärta! Som det kan bli när några envisa, energiska människor  -  och en hund  -  bestämmer sig för, att inte bara klara av en tävling, utan även ”efterspelet”! Klart läsvärd!

 

Hösten 1963 fick Rufus Thomas sin största hit med sin ”Walking the dog”, 13 år efter skivdebuten. Han hade nyss gått över till Stax Records, som var stora på soulmusiken. Låten kom strax att spelas in av flera andra artister. Rolling Stones hade låten med på sitt debutalbum, 1964. Så här lät playbacken i australisk TV…

 

 

Go’ Ärtsoppeda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0