Happy New Year...

Såg på biblioteket och lånade boken ”ABBA – The backstage stories” av Ingmarie Halling. Det var en nyutgåva 2018 av originalet från 2014 och innehöll lite mindre ”extravaganser” än den ursprungliga editionen.

 

Halling var kostymör hos ABBA och var med på turnéerna. Hon fick uppleva hysterin i bl a Australien och mycket annat runt ABBA. Boken är uppbyggd med text och bilder med ”ABBA-historiska” kommentarer av kännare Carl Magnus Palm.

 

Detta är en snabbläst bok om ett av musikhistoriens större band och dess turnéer, skivomslagsfotograferande, klädskapande etc etc. Helt ok bok, inte minst tack vare avbildade kontrakt och råd från Clabbe, Claes af Geijerstam, turnéljudministern och förre Ola & Janglers-medlemmen….

 

Senaste budet på utgivningen av ny ABBA-musik är ”till våren”! Två nya låtar har spelats in och medlemmarna påstås ha tyckt, att det var kul att jobba i studio igen. Och hur kommer vi tycka att det låter? Ja, vi får vänta och se.

 

”Som av en händelse” blir mitt val av musik denna dag: ”Happy New Year” med ABBA. Låten fanns med på albumet ”Super trouper” från 1980, medan singelutgåvan i Europa dröjde till millenieskiftet 1999. Lasse Hallström regisserade denna nyårsvideo med ABBA:

 

 

Go’ freda’ & Gott Nytt År!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0