"Fäär ple’ - va’ e’ de’???"...

Jag såg på SvT avsnitten av ”Uppdrag granskning” som handlade om uppgjorda fotbollsmatcher i bl a Sverige. Nu har Jens Littorins och Magnus Svenungssons uppdrag utvecklats till en bok, ”Matchfixarna – Hotet mot nationalsporten”, som kom 2018.

 

Och inte blev jag gladare av att läsa boken… men däremot lite mer insatt. Och ännu mer irriterad och orolig! Över att varken sporten, politikerna eller polisen tar det på allvar, förrän en hel del skada redan skett, om ens då…

 

Spelmarknaden har visat sig vara ett lättillgängligt område för den organiserade brottsligheten att göra svarta pengar vita. Det är ju alltid enklare att spela på matcherna, när man vet hur de ska sluta…

 

Spelbolag når man ju överallt i dessa nättider… Det finns tusentals bolag! Och många är legala…

 

Köpta domare i svensk basket avhandlas också i boken, men huvuddelen handlar om fotbollen och där hittar man allt från den stoppade matchen mellan IFK Göteborg och AIK, som skulle spelats 18 maj 2017. Men andra klubbar, som Kristianstads FF och BW90, finns också nämnda. Exemplen är fler än så.

 

Förresten, varför grävde vår lokalavisa, YA, aldrig ordentligt i BW90 och deras förehavanden  -  där finns/fanns saker att berätta om!!!

 

Usch, vad jag blir orolig/irriterad över, att fusket inom idrotten breder ut sig! Först dopningen och nu matchfixningen, som sker under kraftiga hot och lockelser mot aktiva och domare. ”Lyder” man inte, så kan man t ex få sin bil totaldemolerad. Hoten är många och tyvärr har inte myndigheterna riktigt fått upp ögonen och förstått ”helheten” i skeendet. Detta är ett område där man måste ”höja blicken” och se det större sammanhanget, dvs den organiserade brottsligheten! Hög tid att agera, hellre än som nu, reagera!

 

Läs och irriteras!!!

 

Nu är det nära! Snart startar fotbolls-VM! Några entusiaster har gjort den här ”heja-/kamplåten” och ”tillsatt” bilder från Yastads sandskog! ”Vi är Sverige” av Johan Nielsen och Marcus Hadriz:

 

 

Go’ sönda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0