In kommer… Bosse!!!

Kung Bosse i Malmö FF har fått en bok om sig! Staffan Tapper, Micke Sjöblom och Anders Roos har skrivit ihop ”Bosse – En hyllning” (2018), en stor bok om en stor fotbollsspelare!

 

Malmöpågen Bo Larsson upptäcktes tidigt på en skolturnering på Limhamnsfältet och lockades av ”hövdingen” Eric Persson över till Malmö FF. Sedan gick det snabbt framåt med matcher i pojk- och juniorlag, ja t o m juniorlandslaget!

 

Reservlaget i Malmö FF ”hoppades över”, det blev debut i A-laget direkt. Premiär 1962 i en träningsmatch mot brasilianska Flamengo och mål efter 20 sekunder! Matchen slutade dock med förlust.

 

Med 17 gjorda mål i allsvenskan blev Bosse, 19 år gammal, skyttekung 1963. MFF blev fyra i allsvenskan och fick brons, men året därpå blev det silver och debut för Bosse i A-landslaget.

 

Karriären accelererade med allsvenska segrar, proffs 3 år i VfB Stuttgart, sedan tillbaka till MFF för att avsluta 1980 i Trelleborgs FF. Det blev också 3 VM-turneringar med skiftande framgångar. Jag tar inte alla framgångar, utmärkelser etc  -  de finns i boken.

 

Detta är en maffig bok om Malmös och Sveriges, tillsammans med Zlatan, kanske bästa fotbollsspelare genom tiderna. Inte alls så kaxig som Zlatan, men med samma vinnarinstïnkt/-skalle!

 

Boken är tung med stora bilder och liten text, väldigt liten t o m, på gränsen till svårläst text. Tycker att i detta avseende är boken obalanserad, faktiskt!

 

Det finns bättre böcker om Bosse Larsson, men det känns, att denna är gjord med stor kärlek och värme om en vinnande och lågmäld fotbollsspelare och Malmöpåg!

 

Jag gjorde ett fynd på Youtube! Om man ”slår ihop” Georg Riedels ”Världens bästa Karlsson” med Bosse Larssons fotbollslir, då får man ”Larsson” med Norra Läktaren feat Dice! Rulla in en boll och…

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0