Sanningen är illa hörd...

Nyhetsankaret och TV-journalisten Anna Hedenmo har kommit med en bok: ”Uppdrag sanning - Möten och tankar” (2018). Titeln låter som korsningen av SvT-programmen ”Min sanning” och ”Uppdrag granskning”, båda med en stark undersökande inriktning.

 

Hedenmo var under många år journalist på Aktuellt och Rapport, bl a när Estonia-katastrofen inträffade. Hon hade även en lång sändning när terrordådet vid Drottninggatan i Stockholm inträffat.

 

Tillsammans med Mats Knutsson har hon skött partiledardebatterna i TV under att antal år. På senare år har hon haft sitt eget intervjuprogram ”Min sanning”, där ”känt folk” utfrågas och får berätta under 1 timmes tid.

 

Hennes bok är lite av en ”programförklaring” till varför hon gör som hon gör i sina program. Hon berättar om en del episoder ur TV-livet, men väldigt lite om sitt eget liv utanför journalistiken.

 

Boken är ett starkt argumenterande för den fria och undersökande journalistiken! Bra, det verkar behövas i dessa ”nyhetsflödande” tider. Hoppas det finns utrymme för och läsare/lyssnare/tittare av det också och att de okontrollerade slabb-/snabbnotiserna inte tar över!

 

Lättläst och, till en hel del, tankeväckande bok!

 

För nästan på dagen 25 år sedan, 9 juni 1993, avled Arthur Alexander, 53 år gammal. Han var en amerikansk sångare och kompositör, vars melodier ofta förekom i de engelska 60-talsbandens repertoar. Beatles, Rolling Stones, Hollies m fl spelade in t ex ”You better move on” och ”Anna (go to him)”. Den senare fanns med på Beatles debutalbum, ”Please please me” (1963). ”Anna” var Arthur Alexanders 4:e singel i USA och kom hösten 1962. Jag lyckades inte hitta någon tidig liveutgåva, men väl en version från 1991 (?) med stillbild och liveljud med ”tårfyllt ömtålig” orgel, som inte alltid träffas rätt…!

 

Men först lite från ”The Ronnie Wood show”, där Ronnie och Paul McCartney pratar om ”Anna”…

 

Och så Arthur Alexander:

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0