Träd in i gemenskapen...

Eva Dahlgren är inte så väl representerad i min ”skivsamling”, men det hindrade mig inte att läsa hennes bok ”Hur man närmar sig ett träd” (2005). På så vis har jag läst Evas ”dagbok” från tiden oktober 2003 till augusti 2005.

 

Makan Efva Attlings roll i Eva Dahlgrens liv är givetvis stor, liksom den förras bägge pojkar. Däremot nämns över huvud taget inte barnens pappa, Niklas Strömstedt, i boken!

 

Eva tillbringar en del tid ensam i London och andra ställen för att försöka skriva text och musik till det som blir hennes nästa skiva, ”Snö”, som kommer ut 2005. Det är 6 år sedan förra albumet kom och skapandet tar tid. Mycket tid t o m!

 

Marie-Louise Ekman har ett livsmotto, ”ge aldrig upp”, och det blir lite av ett mantra för Eva också i den besvärliga skapandeprocessen. Orden vill inte komma till henne. Å andra sidan dyker det inte upp några melodier heller…

 

Ensamheten hjälper inte. Det gör inte tvåsamheten heller. Producent och skivbolagsfolk bytes, men det som ges ut är flera barnböcker om Lars & Urban!

 

Men så fastnar en tidningsartikel om snö i huvudet. Den inspirerar till en text om Snö. Som till sist även får en melodi! Bit för bit, om jag ska vitsa lite, faller texter och melodier på plats.

 

Med hjälp av i huvudsak Lars Halapi, som även producerar, Peter Korhonen och Thomas Axelsson blir det ett album med 11 melodier. Albumet når som bäst 2:a plats på den svenska hitlistan och 3:e på den finska. Eva har en stor publik i Finland!

 

Måste faktiskt erkänna, att denna loppisinköpta bok var skapligt intressant och, även om den kanske inte ska betraktas som ett fynd, så var den värd att läsa!

 

I augusti 2005 framträdde Eva Dahlgren i ”Allsång på Skansen” med låten ”När jag längtar” från albumet ”Snö” och i boken här ovan. Låter väl inte så tokigt, eller hur?

 

 

Go’ freda’ & Go’ Jul !!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0