Sol, sol, sol, sol...

Så kom jag då, till sist, fram till den första boken i serien av Åsa Larsson om polisen Anna-Maria Mella och juristen Rebecka Martinsson! ”Solstorm” kom 2003.

 

Berättelsen i boken kretsar kring en religiös gruppering med bl a en dominerande pastor och en fängslande vältalande församlingsmedlem. De etablerar sig med en egen kyrkolokal, där de håller sina mässor och möten och där deras andlige ledare hittas mördad.

 

Och så visar sig intrigerna i församlingen… Och vad hände på konfirmandlägret egentligen… Och hur var det nu med de insamlade pengarna… Och intäkterna för böckerna skrivna av den andlige ledaren…

 

Åsa Larsson har ett bra beskrivande språk i sina böcker. Det är lätt att få fram hennes bilder i sitt eget huvud. Lättläst.

 

Ibland tryter musikfantasin… Boktiteln ”Solstorm” fick min fantasi att segla vidare till låten ”Sun king”, från Beatles ”Abbey Road” album (1969). Det kom att bli deras sist inspelade album, men näst sist utgivna. ”Let it be” kom 1970, men de inspelningarna hade pågått länge (startade 1968). Den här lilla snutten av ”Sun king” är lätt avskalad och fokuserar på stämsången. Lyssna & njut!!!

 

 

Go’ månda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0