Vart leder den svarta stigen...

Ännu en bok med polisen Anna-Maria Mella och Juristen Rebecka Martinsson. ”Svart stig”, skriven av Åsa Larsson, kom 2006 och är den tredje i serien.

 

En isande kall vinterdag hittas en död kvinna i en pimpelark på Torne träsk. Hon har inte dött en naturlig död, visar det sig. Men vem är kvinnan? Var har hon synts? Frågorna är, som vanligt, många för polisen att utreda.

 

Åsa Larssons böcker har ett väldigt målande språk. Beskrivningarna av naturen, ansikten m m är imponerande även i den här boken. Jag läser med nyfikenhet och stort intresse och ser Torne träsks isvärld etc framför mig. Lättläst, men hur många böcker i serien ska man orka med?

 

Pugh Rogefeldts genombrott kom 1969 med ”Ja, dä ä dä”, ett av de första rockalbumen på svenska. Medmusikanter var Jojje Wadenius och Janne Carlsson! Fem år senare, när Pugh var på turné, hade han lagt in ”Svarte Rudolf”, Erik Axel Karlfeldts hyllning till 40-åringen Albert Engström år 1909. Dikten tonsattes av Robert Norrby. ”Svarte Rudolf” (ibland ”Svarta Rudolf”) har spelats in av många artister genom åren, men Pugh nöjde sig med en liveversion, som inte kom på skiva förrän 2003! Kul version!

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0