Livet i en boklåda...

Dagböcker i bokformat har vi skådat flera exempel på genom tiderna, inte minst Anne Franks. Därtill har vi skurhinksrapporter och Lundellska Vardagar. På biblioteket såg och lånade jag ”En bokhandlares dagbok” skriven av Shaun Bythell (2017).

 

Bokhandeln finns i skotska småstaden Wigtown och räknas som Skottlands största antikvariat. Trots näthotet från bl a Amazon, så har staden på senare år blivit ”bokstaden” med både bokfestival och flera antikvariat.

 

I Bythells dagbok får vi följa allt från dagskassan till antalet besökare i hans affär under en ettårsperiod runt 2014. Vi får veta mer om både hans kunder och anställda  -  och det är kanske inte de mest vardagliga personligheterna.

 

Varje ny månad i boken inleds med ett citat ur George Orwells essä från 1936, ”Bookshop memories”. Utdragen kommenteras av Bythell, som berättar hur han uppfattar bokhandelsvärlden nuförtiden.

 

Detta är en kul och lite annorlunda bok. Jag gillade den i all sin enkelhet.

 

Givetvis återkommer jag nu till ”Paperback writer”, singeln från 1966 med Beatles. Låten skrevs av Paul McCartney och blev listetta! Här hör vi den med McCartney live från en konsert i New York 2009 med några extra takter:

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0