My baby drew up in a brand-new Cadillac...

”The Cadillac Band * På väg med Elvis och rock’n’roll” (2012) är ett loppisfynd! Författare är Göran Holmquist och han har varit ”med på resan”.

 

Bandledaren och trummisen Ulf Nilsson kom jag i kontakt med tidigt 2006. The Cadillac Band (TCB) skulle ha en spelning i Kabusa, men hade ”tid över” och för Kabusas del behövdes en ”kostnadsfördelning”  -  som gjort för en ekonom!

 

Vi hittade en lösning, som innebar, att TCB gjorde en spelning inne i fabriken på Köpingebro Sockerbruk den 23 mars 2006. Och på trummor var det Elvis ”långkörare”: legendaren D J Fontana! Sockerfabriken hade fått nedläggningsbeskedet någon vecka tidigare, så detta fick bli ”svanesången”. Bra spelning med bra akustik inför en entusiastisk publik!

 

Detta skriver dock Holmquist inget om, konstigt nog. Kan inte vimla av spelningar i fabriksmiljö… På spelningen i Kabusa dagen efter var TCB förstärkt med inte bara D J Fontana, utan även Stan Perkins (son till Carl), Svenne Hedlund och Lena Pålsson.

 

I boken beskrivs TCB-historien och deras gästsolister, men även resorna  och spelningarna i USA. Bandnamnet ligger f ö D J Fontana bakom  -  han tyckte det var passande!

 

Detta är en enkel och underhållande historia om ett gäng musikentusiaster och deras vilja att ”rocka vidare”. Kul läsning!

 

Kabusa och Köpingebro var inte de enda spelningarna i Sverige i mars 2006. Umeå och SvT fick också besök! Där framfördes 2 låtar, som även Elvis spelade in: ”Hound dog” och ”Lawdy Miss Clawdy”. Den första skrevs av Jerry Leiber och Mike Stoller och spelades 1952 in av ”Big Mama” Thornton. Den senare skrevs av Lloyd Price, som spelade in den tillsammans med Fats Domino och Dave Bartholomew 1952. Båda inspelningarna blev hits! Så här låter de med The Cadillac Band med DJ Fontana vid trummorna:

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0