Räckte ut en hand...

Hittades Gladys och hennes tvillingsyster övergivna på en soptipp eller utanför ett kloster? Ja, inte ens det är känt! Göran Lager har skrivit ner det hon berättat. Resultatet blev boken ”Gladys del Pilar * Tro, hopp & kärlek” (2019).

 

De båda namnlösa tvillingarna utan födelsedata kom att växa upp i kloster, först ett bättre, sedan ett med mycken disciplin och nästan ingen kärlek och mat. Ett tufft liv, där ”gatans parlament” gällde. Det fanns alltid äldre barn som bestämde… och utnyttjade det…

 

Mycket har de båda flickorna förträngt, men det finns tillräckligt mycket kvar, att det skapat ångest och oro i deras liv. Inte minst minnet av, att när någon regel i klostret brutits, så blev man bestraffad. Ett av straffen var att bli inlåst i klosterkällaren och dela utrymmet med råttorna…

 

Helt plötsligt fick de det dock mycket bättre i klostret. De fick mer mat och bättre kläder. De var 7 år gamla och med kort varsel blev de adopterade från födelselandet Ecuador till Sverige. En ensamstående kvinna i Örebro blev deras mamma och de fick ett kärleksfullt hem! Och de fick namn: Eva och Ann!

 

Mamma Inga var barnsjuksköterska, men även diakon i Svenska Kyrkan. Hon märkte tidigt, att flickorna var intresserade av musik och sång, så det kom att uppmuntras. Och på den vägen blev det, inte minst för Eva/Gladys, med allt från Afro-Dite och Melodifestivalen till huvudrollen i högaktuella ”En syster till värsting” på Cirkus i Stockholm! 

 

Enkel och lättläst berättelse om ett barn och hennes syster, som med en oerhört tråkig start på livet, ändå lyckas ta sig framåt. Tyvärr finns en väldigt trist ”livsballast”, som till och från är en svår belastning och stundtals gör livet svårt att leva. ”Tiden läker alla sår” är till delar applicerbart här, dock ej fullt ut. Snabbläst, men värt tiden.

 

Holland – Dozier – Holland var ett av Motowns låtsnickargäng. De fick massor av listframgångar, bl a med ”Reach out (I’ll be there)”, som Four Tops sjöng in 1966. Gladys del Pilar och Fantastic Four framförde låten i Bingolotto våren 2019 på ett bra Motownskt sätt  -  stilfullt, energiskt och välsjunget!

Har just varit på China Teatern och upplevt Gladys i sin imponerande insats i rollen som Deloris Van Cartier. Helgjutet!

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0