Behind closed doors...

Journalisten och TV-profilen Malou von Sivers har grävt i sin släkthistoria. Det gav boken ”Mitt hjärtas oro” (2017).

 

Skrämmande och gripande är hennes berättelse om hur hon och flera generationers barn i familjen misshandlades av sina fäder. Och mammorna tittade bort… På ytan framstod man som mönsterfamilj, med framgångar bl a på företagarsidan, men bakom dörrar och väggar var det rakt inte harmoniskt.

 

Jag kan inte och ska inte försöka återberätta det von Sivers skriver om. Hon avslöjade en del av familjens historia från förra sekelskiftet fram till idag i sitt Sommar i SR P1 2016. Hennes program jag inte lyssnat på, men det finns säkert att ladda ner och lyssna på nu i efterhand.

 

”Mitt hjärtas oro” avslutas med det som blir inledningen till von Sivers nästa bok, ”Olycksbarnet”. Med andra ord, fortsättning följer...

 

Det gör ont att läsa den här boken, för att inte tala om hur ont det måste ha gjort för personerna den handlar om. Mycket läsvärd, men omskakande bok. Inte konstigt det blir krig, när man kan vara så gemen redan inom familjen!

 

Dagens ”överskrift” passar bra ihop med boken, men låten, med countrysångaren Charlie Rich, är en kärlekssång! Med den här låten och med ”The most beautiful girl” toppade han countrylistan i USA 1973. Rich, född 1932 i Colt, Arkansas, startade sin skivkarriär hos Sam Phillips på Sun Records, liksom bl a Elvis, Jerry Lee, Carl Perkins, Roy O och Johnny Cash, men framgångarna kom senare på andra bolag. Så här låter Rich i ”Behind closed doors” live på scen:

 

 

Go’ månda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0