En enkel bok om Monica...

Monica Zetterlund Sällskapet gav 2007 ut boken ”Till Z * Röster om Monica Zetterlund”. Redaktör var Tom Alandh, som f ö ingår i styrelsen för Sällskapet.

 

Detta är en liten tunn bok med ett 25-tal olika personers minnen av Monica. Det är allt från Hans Alfredson till Bosse Parnevik och musiker som Arne Domnérus till Monica Dominque, som delar med sig av sina minnen. Till detta fogas foton, varav flera kommer från Monicas dotter, Eva-Lena.

 

En bok i all enkelhet från Sällskapet, vars syfte är att ”förvalta och stimulera intresset för arvet efter Monica Zetterlund” som det står på deras hemsida. Föreningens stipendienämnd handhar Monica Zetterlunds Minnesfond, som delar ut stipendier till musiker och artister som verkar i Monicas anda. På hemsidan läser jag också, att Sällskapet har ca 500 medlemmar.

 

Förvisso en enkel bok, men huvudpersonens artisteri var precis tvärtom  -  sång och skådespeleri med hög kvalitet och stor variation. Inte minst hennes spelningar med Bill Evans Trio är lyssningsvärda. Hittade den här livespelningen gjord i oktober 1966 för dansk TV. Redan programledarens introduktion är hörvärd. Det var ju faktiskt så, att dansk musikscen kom att betyda mycket för Monica. År 1958 gjorde hon sina första skivinpelningar med Ib Glindemanns storband i Köpenhamn!

 

Här hör vi dock henne med Bill Evans Trio i ”Once upon a summertime”:

 

 

Go’ tisda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0